A násznép öltözéke

2019-04-24

Lassan elérkezik az esküvői szezon, de sokan nem biztosak abban, hogy vendégként milyen színben illik megjelenni a "nagy napon", ezért készítettünk egy összefoglalót a könnyebb eligazodás végett.


Az esküvő a menyasszonyról és a vőlegényről szól, amit a ruhánk színének megfelelő megválasztásával is illik tiszteletben tartani. Amennyiben az ifjú pár nem rendelkezik másként, akkor bizony a színválasztásnál is az esküvői etikett írott és íratlan szabályai a követendők.

2019-1-greenwedding.jpg
Ezeket a színeket semmiképp ne vegyük fel:

  • FEHÉR/EKRÜ – jellemzően ez a menyasszony ruhájának színe. Az esküvőn övé a főszerep, ez a szín a menyasszonyt illeti meg. Amennyiben más színt választana az ara, akkor természetesen az lesz a tabu. A fehér színű lábbelit is kerüljük!
  • NAGYON FELTŰNŐ, ÉLÉNK SZÍNEK – ezzel elvonhatjuk a menyasszonyról a figyelmet, hagyjuk más alkalomra a feltűnési vágyunkat.
  • PIROS – ez a szín hagyomány szerint az új asszony színe.
  • FEKETE – a mi kultúránk szerint ez a gyász színe, ezért kizárólag ebben a színben ne jelenjünk meg az esküvőn, hanem kombináljuk valamilyen más színnel.

4 (1).jpg 

Esküvőre hivatalos? Nincs más dolga, csupán jöjjön el a Fővárosi Öltönyházba, és felöltöztetjük tetőtől talpig! A násznép többi tagját is hozza magával!