A régi szép időkben, amikor a bőségráncos nadrágok voltak divatban, sokkal könnyebb volt a helyzet, hiszen a nadrágok fenéktájon eléggé sok helyet hagytak ahhoz, hogy az apróbb hibák diszkréten rejtve maradjanak. De mi a helyzet a jelenlegi öltönynadrágokkal?

A tökéletes ülepű öltönynadrágManapság a bőségránc nélkülni, szűkebb szabású nadrágok vannak divatban, amik sokkal kevésbé „toleránsak”. A szabásvonal sokkal jobban követi a test sziluettjét, és bármilyen kis hibát jól láthatóvá tesz. A cél, hogy a nadrág ülepe három vonalban – a deréktájon, a fenéktájon és az ülep alján – szépen, kisimultan álljon.

Ha a derékvonalnál jelentkezik a probléma, akkor gyakorlatilag szűk vagy túl bő nadrágról beszélünk. A túl szűk nadrág igencsak kényelmetlen, a bő nadrágot pedig egy szorosabbra húzott öv ugyan megtartja, de a derékpánt alatt lévő szövetet az öv idővel tönkreteszi.

Ha viszont derékban illeszkedik is, de a fenékvonalon szűk vagy bő az öltönynadrágunk, esetleg alul lóg, vagy ami még kellemetlenebb „bevág”, akkor nincs más út, mint az alakítás. Néha elég csak az eredeti varrás menténi bevenni vagy kiengedni egy kicsit, de előfordulhat, hogy az ülep egész ívét át kell szabni.