Alkalmi megjelenés férfiaknak - blog öltöny

2019-12-27

Így év végén egymást érik a különböző évzáró rendezvények, céges bulik. Milyen legyen a megjelenésünk, ha eleget szeretnénk tenni az elvárásoknak, de mégse érezzük kényelmetlenül magunkat az öltözékünkben?


Egy 18 óra után kezdődő klasszikus ünnepség/estély kapcsán alapvetően esti, alkalmi megjelenésben kell gondolkodnunk.

 

Alkalmi megjelenés férfiaknak 

A fekete öltöny az estélyi megjelenés legjobb alternatívája. Az öltöny kiválasztása kapcsán, a szín mellett fordítsunk figylmet a szövet mintázatára is. Az öltöny szövete lehetőleg ne legyen mintás, de lazább környezetben is ragaszkodjunk a nagyon diszkrét szövethez. Estélyi megjelenés során tartózkodjunk a fényes anyag viselésétől. Amennyiben ezeket már meghatároztuk, úgy már csak azt kell eldöntenünk, hogy világos, vagy sötét inget szeretnénk viselni. Világos ing esetében alapvetően a klasszikus fehéret javasolt számításba venni, azaz ne gondolkodjunk krémszínű ingben sem, legfeljebb annak egy tört árnyalatában. Ha a fehéret valamilyen oknál fogva túl egyszerűnek találnánk, javasoljuk a fehér alapon tűcsíkos inget.

 

Ami a nyakkendőt illeti a fekete színnél maradva is van több változat, ami közül választhatunk. A sima szatén selyem textúra szép, azonban ne válasszunk feltűnően fényes változatot, inkább csak az alig észrevehető "selyemfénynél" maradjunk. Ha egy picivel rusztikusabb karakterre vágyunk, jó ha tudjuk, hogy fekete színben a kötött/horgolt selyem nyakkendő is kifogástalanul jó választás estélyi megjelenéshez, feltéve, hogy szívesen viseljük-e. Valamennyi lehetőség közül azonban a grenadine szövésű selyem nyakkendő a legkifinomultabb, a legelegánsabb.

tie-fhg80r-06654-014-1.jpg
Estélyi megjelenés keretében a fekete öltönyhöz viselhetünk szürke nyakkendőt is. Ez természetesen csak akkor helyénvaló, ha nem kell megfelelnünk a black tie előírásának. A szürke nyakkendő kissé könnyedebb műfaj, mint a fekete, de majdnem olyan elegáns.

rBVaSVsZR_iANLwGAALKhgK1R88475.jpg
A fekete öltöny fehér ing együttes természetesen nem csak nyakkendővel adhat teljes értékű estélyi megjelenést. A nyakkendő elhagyása egy oldottabb, lazább érzetet biztosít, mely mindeközben hibátlan öltözéknek tekinthető minden olyan esetben, ahol a nyakkendő viselésére nincs szigorú elvárás. Egy szép fehér díszzsebkendő azonban ilyenkor nélkülözhetetlenebb, mint bármikor máskor!

Suit-jacket-and-white-shirt-without-tie-1.jpg 

A fekete öltöny az egyetlen olyan szín, amihez nem illik semmilyen más cipőt viselni, mint feketét. Estélyi megjelenés keretében pedig a mintázatot is mellőzni kell, valamint a zártfűzésű változat az adekvát. Ami pedig legalább ennyire fontos, az a minőség. Bőrtalpú, bőrcipőt viseljünk!