Esküvő Provence stílusban - Blog öltöny

2020-09-23

Azt gondolhatnánk, hogy a Provence-i érzést csak Dél-Franciaországban tudjuk igazán átélni. Szerencsére ez nem igaz! Vannak ugyanis olyan tárgyak, színek, illatok, ételek, melyek mind-mind egy Provence stílusú esküvő hangulatát varázsolják elénk.


A Provence stílusú esküvő aranyszabálya: Minden legyen természetes! Válasszuk az egész esküvő meghatározó színének a pasztell, a barna, a szürke és a lila árnyalatait.

Pam-And-Ed-The-Life-Romantic-Photography-043.jpg 

Nagyon fontos, hogy a szertartás és a lakodalom helyszíne is jellemzően vidékies stílusú legyen. A legjobb, ha egy réten, vagy esetleg egy parkban tartjuk, és a lakodalom is a szabadban van, az asztalokat bátran elhelyezhetők fák, lugasok alá.

Díszítés gyanánt használjunk sok csipkét, termést, nyers papírt, és mindenbe vigyünk egy kis kopottas hangulatot. Csodás Provence-i hangulatot teremtenek a sejtelmes fények, a natúr színű lampionok egyszerre romantikusak és látványosak is. Éppen ezért ne használjunk modern világítást az esküvőn, tegyünk le inkább minél több gyertyát az asztalokra!

Egy esküvő hangulatát nagyban meghatározza a virágdíszítés. A levendula a virágok királynője, ha Provence stílusú esküvőre vágyunk. 


Természetesen a harapnivaló is minden ízében felidízi a Provence-i életérzést: előételnek és kis snacknek is kihelyezhetünk sajttálakat, melyekről a diófélék, a szőlő és az alma sem hiányozhat. Ha ital, akkor pedig egyértelmű a limonádé és a bor. Prezentáljuk vidéki hangulatban, akár közvetlenül a boroshordókból!

rustic-wedding-venue-2.jpg

Vőlegény Provence módra

Hanyagoljuk a fekete öltönyt! Képzeljük el Dél-Franciaország forró levegőjét. Máris jobb választás és stílusosabb is egy barnás, pasztellszínű nadrág, melyhez bátran felvehetünk vászoninget, feltűrt ujjal, és csokornyakkendővel.


Ha stílusosak és elegánsak szeretnénk lenni, válasszunk mellényt is, aminek zsebére levendulát tűzünk. Ha még tovább akarjuk fűszerezni a megjelenésünket, a kalap sem hiányozhat a fejünkről.

a-grey-three-piece-suit-a-white-shirt-a-brown-cap-and-brown-shoes-for-a-vintage-inspired-grooms-look.jpg3a684944c9e74dbe3f980a5b3fff0ac1.jpg

a-chic-brown-tweed-three-piece-suit-a-whiet-shirt-a-burgundy-velvet-bow-tie-and-a-floral-boutonniere.jpga92029cfb7dde3d7ba2056cce734468f.jpg 


A Fővárosi Öltönyházban elkészítjük Önnek öltönyét méretére, akár Provence stílusban is!