Esküvő tavasszal - Blog öltöny

2021-01-02

A tavasz messze az egyik legnépszerűbb évszak az esküvők szervezésében. Számunkra, akik mérsékelt éghajlaton élünk, örvendetes enyhülés a sötét és hideg tél után. A természet olvadásnak indul, és minden életre kel.

A legjobb helyszínek tavaszi esküvőkhöz

Ha tavaszi esküvőn vesz részt, akkor valószínűleg az alábbi helyekre kerül:

  • Kertek
  • Klubhelységek
  • Kültéri zöld terek, parkok 


Tavasz lévén valószínű, hogy az esküvő bizonyos része, ha nem is az egész, kültéren lesz. Ebből a célból tisztában kell lennie néhány jellegzetes nehézséggel, amelyek felmerülhetnek:


Eső:
A régi mondás szerint, ha az esküvő napján esik az eső, az jó szerencsét jelent a pár számára. Az igazság azonban, hogy senki sem akar bőrig ázva fogadalmat tenni, és a vendégek sem fogkák örömüket lelni benne. Ha van rá esély, hogy esni fog, vigyen magával esernyőt. Hasonlóképpen viseljen megfelelő vízálló cipőt.


Sár:
Az eső nyilvánvaló mellékterméke. Tartson magánál egy extra pamut zsebkendőt arra az esetre, ha törölnie kell egy kis sarat a cipőjéről.


Hőmérsékletváltozások / kiszámíthatatlanság:
A tavasz hőmérsékleti szempontból kissé szeszélyes. A nappalok már igencsak melegek lehetnek, ugyanakkor a hőmérséklet drámai módon lecsökkenhet, ha a nap lemegy. Ha az esküvő olyan időpontban lesz, amikor napközben 25 fok, éjszaka 15 fok lehet, akkor a legjobb megoldás a réteges öltözködés. Pontosabban itt az alkalom, hogy mellényt vegyünk ahhoz a szmokinghoz vagy öltönyhöz, amelyen gondolkozunk.

A tavaszi esküvő színvilága

A tavasz színes évszak, és a tipikus esküvői színvilág is ezt tükrözi.

 

Spring-Wedding-Color-Blocks.jpg

 

Míg az öltöny adja a "semleges hátteret", a kiegészítőkben bátrabban megjelenhetnek ezek a színek. Miután meghatároztuk az esküvő hangulatát és színvilágát, elkezdhetünk játszani azzal, hogyan építsük be őket a megjelenésünkbe.

Vegyünk egy egyszerű példát, és tegyük fel, hogy a választott esküvői színek a khaki, a középkék és a mustársárga színek. Hogyan lehet stílusosan kialakítani a megjelenésünket ezekkel a színekkel?
A khaki színű öltöny jó alap. Ehhez a mindig tökéletes fehér ing, középkék nyakkendővel tökéletes kombináció. Kiegészítőként válasszunk mustársára díszzsebkendőt. Egy dohánybarna színű cipővel tökéletes lesz a harmónia.

3759e64ab4389c7f1d16d7b37bcb76c1.jpge2b0e23f9359467d02a4dcbad4b70b4b.jpg

A Fővárosi Öltönyházban biztosan megtalálja a kedvére való tavaszi esküvői öltönyét!