Ing a téli hónapokra - blog öltöny

2020-01-28

Milyen inget viseljünk a téli, hűvösebb hónapokban?

Ing a téli hónapokra

Általában egy téli ingtől elvárható tulajdonság, hogy tapintása puha és meleg érzetet keltsen.

 

Ez különféle módon érhető el: a legnyilvánvalóbb a különféle szálak hozzáadása - kasmír, gyapjú, vagy akár mind a gyapjú, mind a selyem hozzáadása a fonalba a pamut mellett. A történelem során a leggyakoribb keverék a gyapjú / pamut volt, de mivel idővel a kasmír hozzáférhetőbbé vált, ez vált általánosabbá. Minden bizonnyal a tisztítása nagobb odafigyelést igényel, mint a pamut, mert ezeket az ingeket legfeljebb 30 °C-on moshatjuk. Ezen okok miatt praktikus lehet pamut alapanyagú inget választani.

 

A pamut két típusra osztható, tömeg és felhasználás szerint. A könnyebb verziók (kb. 120-130 g) finomabb fonalakakból állnak. Ezeket az ingeket könnyedén hordhatjuk kabát alatt, és nyakkendővel is kényelmesek. Minél nehezebb és vastagabb az anyag (180g-200g), annál kevésbé kényelmes kabát alatt viselni.

A meleg, télies érzet elérését egy másik anyaggal, a bársonnyal érhetjük el. Elsőre talán szokatlan, ám mégis finom, határozottan alkalmi viseletet fejez ki. Legnagyobb hátránya, hogy bőrünkhöz hozzátapadva diszkomfort érzetet kelthet.


A téli ingek szövésének egyik módja a twill szövés. Ennél a szövési szerkezetnél az anyag sűrűbb és nehezebb, ugyanakkor könnyebben kezelhető is.


A téli ingek anyagára jellemző a mintázat és gazdagabb, és/vagy sötétebb színvilág. Ilyen a sötétzöld, közép- és halványszürke, valamint a barna és bézs minden árnyalata.

Everywear-wool-01-copy-1-580x371.jpg 

Spitalfields-02-copy-1-580x358.jpg

 

Ing készítés a Fővárosi Öltönyházban!