Mikor, mit vegyünk fel? - 1. rész

2018-12-14

A férfiak számára is nagyon sok viselet létezik, ám oda kell figyelni, hogy mihez mi illik és mit kíván meg az alkalom. Nézzük!


Kiegészítők

frakkhoz nem illik karórát viselni, viszont egy arany zsebóra tökéletesen illik ehhez az ünnepi viselethez. A szmokinghoz ezüst mandzsettagombot és ezüst, fekete bőrszíjas karórát viseljünk. A frakkhoz pedig a baloldali gomblyukba egy fehér vagy piros szegfűt szúrhatunk.

 Kiegeszitok

Dinner-jacket

A dinner jacket klasszikus viselet a nappali társasági eseményekre és meleg estékre, így a lezserebb esküvőre, elegáns nyári ünnepségekre, vagy koktélpartikra tökéletes választás. Tulajdonképpen a szmoking szabadtéri változatának tekinthetjük és általában egysoros, sálgalléros, bár ma már más variációkban is megtaláljuk a modern alkalmi férfi divat palettáján. A dinner jacket fehér vagy krémszínű zakót és sötét szmoking nadrágot jelent, kiegészítői pedig a szmoking ing, a csokornyakkendő, valamint a mellény vagy a hagyományos széles szmoking öv. Az etikett szerint fehér zsaketthez csak a főpincérek viselnek fekete csokornyakkendőt, így társasági eseményekre fehéret, vagy színeset érdemes választani!

Dinner jacket 

„Black Tie”

Amennyiben ez áll a meghívón, akkor kötelező a szmoking viselete.

Szmoking 

Cut

A cut tökéletes viselet az esküvőn és a kiemelten hivatalos fogadásokon. Az elől rövid, hátul hosszú cut tulajdonképpen a nappali - 11:00 és 16:00 óra közötti - események frakk viselete. Hagyományosan csíkos nadrág, szürke mellény, galléros ing és ezüstszürke nyakkendő vagy szmoking ing és szürke plasztron dukál hozzá. Mára azonban a cut a szürkén kívül színes változatokban is megtalálható az alkalmi férfi divatot kínálatában. A viselet koronája a szürke cilinder! A plasztron egy speciálisan széles nyakkendő, amit nyakkendőtűvel díszíthetünk.

 Mikor, mit vegyünk fel? - 1. rész

Elegáns, különleges eseményre készül? Jelentkezzen be a Fővárosi Öltönyházba, és garantáljuk, hogy tökéletes lesz megjelenése!