Milyen cipőt válasszunk az öltönyhöz?

2018-01-12

Az, hogy Ön minden szükséges öltöny kiegészítőt megtalál szalonunkban, azért is fontos, mert öltönyt próbálni csak hozzá illő inggel együtt javasolt. Ugyan ilyen fontos lehet a megfelelő stílusú és színű férficipő viselete is. Az összkép csak így lesz teljes. És ekkor felmerül a kérdés, hogy milyen cipőt illik hordani a különböző öltönyökhöz?


Az anyaga kizárólag bőr lehet. De vajon milyen lehet a fazonja? Színe? Hogyan nevezik a különböző férficipőket? Ebbe próbálunk cikkünkben egy kis bepillantást adni.


A szmokingok klasszikus viselete a lakkbőr cipő. Régebben csak fekete lakkbőr cipő volt kapható, de napjainkban, már elérhető sötétkék magas fényű bőr kivitelben is.

Lakkbőr cipő szmokinghozSötétkék lakkbőr cipő szmokinghoz

Az öltönyökhöz viselhető klasszikus Derby bőrcipő modellek több színben is elérhetőek. Lehetnek feketék, barnák vagy akár sötét kékek.

Barna Derby cipőFekete Derby cipő

Aki unja már a nagyon klasszikus modelleket, válassza a szabott vagy extra tűzésekkel díszített cipőket!

Fekete monk cipőBarna monk cipő

A monk cipők a modern meglelői az Oxford vagy Derby stílusú cipőknek, melyek lehetnek 1 vagy 2 pántosak.

Alkalmi cipőAlkalmi férfi cipőAlkalmi férfi bőrcipő

Aki szeretne egy kis extrát vinni öltözetébe, annak öltönyeihez nagyon jól mutat majd egy olyan bőr cipő mely a szürke, sötétkék vagy barna szín árnyalataival játszik.

Wilvorst bőrcipőWilvorst alkalmi cipő

A Wilvorst cégnél nagy sikert arattak azok a klasszikus fazonú cipők, melynek az anyaga nyomott mintás bőr. Matt és magas fényű bőr változatban is elérhetőek.

Bőr Chelsea férfi csizma

A Chelsea csizmák, melyek a Wilvorst cipő kollekciójában is megtalálhatók, reneszánszukat élik. Fekete színben bármely öltöny elegáns kiegészítői lehetnek!

Ön is felpróbálna egy kényelmes bőrcipőt? Nálunk biztosan megtalálja, amit keres!