Milyen cipőt viseljünk az öltönyhöz? - Blog öltöny

2020-09-17

Ünnepi eseményekre, esküvőre, tárgyalásra vagy akár a színházba elengedhetetlen az elegáns megjelenés, ami magába foglalja a megfelelő alkalmi cipő viselését is.

Milyen cipőt viseljünk az öltönyhöz?

Az alkalmi cipő akkor tud igazán elegáns lenni, ha minőségi anyagból készült. A leggyakrabban használt alapanyagok a természetes bőr, a fordított bőr, az ökológiai bőr és a lakkozott bőr. Irodai megjelenéshez vagy fontosabb alkalmakhoz tökéletes választás lehet az enyhén fényes, texturált bőrből készült lábbeli vagy a lakkozott férfi alkalmi cipő.

A szmoking vagy egy elegáns frakk minden esetben megköveteli az alkalmi cipő viselését.

Mégis melyiket válasszam?

Az alkalmi cipőket általában kétféle típusra lehet osztani: az egyik nagy csoportot a fűzős cipők alkotják, ezek a legelterjedtebbek és talán a legelegánsabbak is. A bebújós cipők, azaz a mokaszinok, loaferek inkább az utcai stílust képviselik, de közülük sok fazon párosítható akár öltönnyel is. A mindennapi, irodai öltözékbe könnyedén beilleszthető, kényelmes viseletnek számítanak. Manapság egyre divatosabbak a texturált nyomatokkal ellátott fazonok és az extravagánsabb csatos cipők is, így a merésszebb stílust kedvelők is biztosan találnak számukra tetsző alkalmi cipőt.

WILVORST-fekete-lakkcipő-448310-10-Modell-0221.jpgWILVORST-bordó-lakkcipő-448323-50-Modell-0226.jpg
Okozhat némi fejtörést a megfelelő szín kiválasztása. A fekete bármilyen másik színnel jól párosítható, ezért ez a legnépszerűbb választás. Pár éve kezdett megjelenni a barna szín is az alkalmi cipők világában, és azóta is töretlenül tartja magát. Nagyszerűen mutat tengerészkék, indigókék, illetve szürke öltönyökhöz is.


Grafitszürke öltönyhöz jó választás lehet a fekete vagy a bevállalósabbak megpróbálkozhatnak egy burgundi vörös cipővel is.

WILVORST-barna-cipő-448307-66-Modell-0293.jpgWILVORST-sötétbarna-cipő-448311-60-Modell-0257.jpg

Egy elegáns alkalmi cipő nem hiányozhat egyik férfi cipősszekrényéből sem!  


Tipp:  
A Wilvorst márka kínálatában számtalan alkalmi cipőt talál, lezserebb és elegánsabb stílusban, garantáltan kiváló minőségben. Tekintse meg öltönyházunkban férfi kiegészítőinket!