Milyen legyen az örömapa öltönye? - blog öltöny

2020-03-15

Közeleg a gyermeke esküvője, és tanácstalan a színek vagy a kiegészítők terén? Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttük a leghasznosabb tanácsainkat, hogy megmutassuk, milyen esküvői ruha való az örömapának!


Az örömapák dolga sem egyszerű öltözködés terén, hiszen egyszerre kell elegánsnak és visszafogottnak lennie. Ráadásul az is szempont, hogy ruházata összhangban legyen az esküvő stílusával. És bár kiemelt személy, nem öltözheti túl a vőlegényt.


Hogyan válassza ki a megfelelő viseletet?

Az örömapa megjelenése tükrözi a pár iránti tiszteletet, ezért fontos, hogy az kifogástalan legyen. Ráadásul, mivel kiemelt szerepe van, sok szem fog rászegeződni a ceremónia során. Különösen, ha lánya van: az ara kísérőjeként előtérbe kerül kettejük egysége.

 

  1. Évszaktól függetlenül, mindig viseljen zakót az ing mellett! A tavaszi vagy a nyári hónapokra a véknyabb, lengébb alapanyagból ksézült darabokat ajánljuk.
  2. Az esküvő stílusával és színvilágával harmonizáló nyakkendőt/csokornyakkendőt válasszon.
  3. Ingek tekintetében kissé kötöttebb a választék, hiszen ennek már harmonizálnia kell a zakóval és a nadrággal is.
  4. Az ing alatt viseljen pamutból készült atlétát, az esetleges izzadtság felfogására.
  5. Szüksége lesz egy elegáns, ám nem hivalkodó alkalmi cipőre.
  6. A további kiegészítőket (mandzsetta gomb, öv stb.) is az alkalomnak megfelelően válasszuk ki.


Az örömapa öltönyének színvilága

Az esküvő színvilágának meghatározó szerepe van a hangulat megteremtésében. Fontos, hogy legalább a kiemelt személyek öltözéke e tekintetben egységet tükrözzön.

 

A fekete öltöny-fehér ing kombináció tradicionális ugyan, és sosem lehet vele mellé nyúlni. Amennyiben Ön is mégis szeretne egy kis extrát vinni a megjelenésébe, egyeztessen az ifjú párral!

parents-of-the-bride-clothing.jpg
A sötétkék és a szürke sötétebb árnyalatai megfelelők a legtöbb esküvőre, azonban ügyeljen arra is, hogy a vőlegény mit visel majd. Ha a vőlegény színe a kék, válasszon az övénél visszafogottabb árnyalatú öltönyt!

r10_2x_parents-photos-cwkelly-photography.jpg
Egy vintage stílusú esküvőre 
bátran választhat halványszürke, kávébarna, mogyoróvaj vagy akár drapp (de nem törtfehér!) zakót és nadrágot. Ilyen stílusú esküvőket általában tavasszal és nyáron tartanak, így a lenvászon megfelelő anyag lesz az öltözékéhez.

bride-with-her-parents-los-cabos-weddings-elena-damy.jpg