Minden, amit a vőlegény kitűzőről tudni érdemes - Blog öltöny

2020-10-30

A vőlegény kitűzőt érdemes a menyassznyi csokorhoz hangolni, hogy harmóniában legyenek egymással. Apró részletek, amin sok múlik!


A hagyomány szerint a menyasszonyi csokor domináns virágából készített vőlegény kitűző, az öltöny gomblyukába tűzve szimbolizálja az összetartozást. 


A kitűző egyszerre szimbolizálja a megkülönböztetett szerepet és a menyasszony és vőlegény között lévő egységet is. 

Fontos, hogy a vőlegény kitűző ne legyen se túl kicsi, se túl nagy: a szabvány méret 9-12 cm. A kitűzőt viselheti a vőlegény az öltönyzakó hajtókájára tűzve vagy a felső zsebben, de semmiképp sem a zsebre tűzve, mert onnan nagyon könnyen leesik, elmozdul. A mai gomblyukdíszek a menyasszonyi csokor hangsúlyos virágainak egyikéből készülnek, annak is kizárólag a fejéből, a hosszú szár nélkül, egy kis zölddel és szalaggal kiegészítve. Manapság létezik már mágneses változat, így nem kell az öltönyt átszúrni.


A vőlegény kitűzőnek épp olyan hangsúlyos a szerepe, mint a menyasszonyi csokornak.

Kitűzőt viselnek a vőlegényen kívül a tanúk és az örömapák, mutatva, hogy a pár mellett ők is rendkívül fontos szereplői a nagy napnak. Míg a vőlegény kitűzője minden esetben tükrözi a menyasszonyi csokrot, addig a többieknek eltérő, de színben harmonizáló virágot illik viselni.

Klasszikus fehér 

A domináns fehér rózsa mellé apró, fehér virágok is kerülhetnek. A greenery stílus egy ennél visszafogottabb irányzatot képvisel, melyben az egyik szín mindig a zöld. Ilyenkor evidens, hogy egyetlen szál fehér rózsa és egy kis zöld elegye adja a vőlegény kitűzőjét.

 

csokor.jpg45179c3aad2f7c4178bcf54179f67b90.jpg

Hűvös bordó

Legnkább a téli hónapokban tartott esküvők jellemzője egy mély bordó, hűvös hatást keltő vőlegény kitűző. A rózsák fejéből készített bokréta még akkor sem lesz túlzás, ha három-négy virágból készül.

 

Burgundy-Navy-Winter-Wedding-Magnolia-Plantation_0044.jpg

Pastel Wedding Brooch

Ezeket a pasztell vőlegény kitűzőket meseszép és élethű, bazsarózsát megformáló prémium selymvirágból készítik. Választhat színeiben hozzáillő menyasszonyi csokrot is!


wedding_pastel.jpgwedding_pastel_brooch.jpg

Valami színeset

Ha valami merészebbre, vagy épp könnyedebbre vágynak párjával, válasszanak ehhez hasonló kitűzőt. Ha nagyon sok különböző virág keveredik a csokorban, akkor csak néhány szálból készíttessék el a gomblyukdíszt.

Furtho-Manor-Farm-Wedding-Ben-Cotterill-Photography4.jpgFurtho-Manor-Farm-Wedding-Ben-Cotterill-Photography3.jpg