Az ember hajlamos különválasztani az irodai megjelenését a munkán kívüli öltözékétől: míg az előbbinél gyakran öltönyre, ingre gondolunk, addig a szabadidős megjelenés testesíti meg a szabadságot: bő póló, kényelmes nadrág, esetleg sportcipő. De van az a stílus, amivel a kettő tökéletesen ötvözhető, méghozzá úgy, hogy egyszerre lesz kényelmes viselet, elegáns irodai belépő vagy akár utcai viselet. A titok két szó: Smart Casual.

Mi a Smart Casual?

A Smart Casual egy többarcú megjelenési forma, ami minden alkalomhoz passzol. Elegáns, férfias, hivatalos, de mégis lezserül informális öltözködési forma, ami megfelel irodai munkához, színházhoz vagy mozihoz, de akár kocsmázáshoz vagy éttermi randevúhoz is ugyanolyan kifogástalan megjelenést biztosít. Ha reggel elmegy dolgozni és utána nincs ideje átöltözni egy esti program (pl. mozi, kiállításmegnyitó vagy épp családi esemény) előtt, nem kell aggódnia. Ez a dress-kód egy igazi jolly joker.

Milyen darabokból áll?

A szett lényege, hogy a laza urbán elemeket keverünk a hivatalosabb darabokkal, amitől az egész megjelenés egyszerre lesz elegáns, lezser, minőségi, stílusos és kényelmes. Az alapdarab egy normál ing, de megfelelhet egy magasabb nyakú fehér póló is. Az ingre zakót vagy egy pulóvert vegyünk fel. A Smart Casualbe teljesen belefér, hogy farmernadrágot vegyen fel alulra. Nem kell feltétlenül élére vasalt, hivatalos öltönynadrágba bújnia. Emellett a gyapjúflanel, a pamut-twill, a vászon és a szövet is megnyerő választás lehet.

Accessoires

Az apró dolgokon rengeteg múlik: kellő körültekintéssel válasszuk meg a kiegészítőket. Pl. egy patinás bőröv zseniális választás lehet, illetve ízléses, stílusos tud lenni egy jó karóra is. Táskákból érdemes kerülni az olcsó hatású, túl színes darabokat, inkább az irat- és laptoptartókat vagy oldaltáskákat részesítsük előnyben. Végül pedig a Smart Casual koronája tud lenni hidegebb időkben egy jól irányzott sál, amit hanyag eleganciával átdob a nyakán.