Most a nyakkendő típusokat vesszük górcső alá, és tippeket adunk, hogy milyen férfi ing fazonokkal érdemes párosítani őket. Ne feledje, a Fővárosi Öltönyházban az öltönyön át, az egyéni ingkészítésen keresztül az esküvői cipőig mindent megtalál!

Klasszikus nyakkendő

A klasszikus nyakkendő akkor van megfelelően megkötve, ha az alja derékmagasságban, és az övcsat közepéig ér. Ezt a típusú nyakkendőt kevésbé formális, de alkalmi megjelenés esetén választják. Régebben a férfiak inkább a széles nyakkendőket keresték, ma már inkább a keskeny, úgynevezett slim fazon a divatos. Minta és anyag tekintetében a variációk száma végtelen, bárki szabadjára engedheti a fantáziáját. A nyakkendő szélességét tekintve azonban már figyelembe kell venni az ing és a zakó gallérjának fazonját. Ha például a zakó hajtókája széles, akkor érdemes nyakkendőből is széleset választani. Fontos szempont még a nyakkendő választásánál és annak megkötésénél az ing nyakának típusa. Zárt inggallér esetében (ez az egyik legelterjedtebb ingtípus) kössön vékonyabb csomót! Nyitott, vagy más néven cápa típusú nyak esetében sokkal többféle nyakkendőkötést választhat, hiszen a szélesebb kötéstechnika is jól fog érvényesülni.

Csíkos, kockás vagy aprópöttyös nyakkendőt szeretne? A Fővárosi Öltönyház kínálatában biztosan megtalálja a kedvére valót!

Francia nyakkendő

Mindjárt az elején szögezzük le, hogy az igazán elegáns esküvői nyakkendő legelterjedtebb anyaga a selyem. Szolgálhat persze a gyapjú, a kasmír és a kevert szövet (selyem és gyapjú) is alapanyag gyanánt. Ceremoniális férfi öltözet esetén ne felejtsük el színben összhangba hozni a francia nyakkendőt és az ünnepélyes mellényt, ami fontos kiegészítője a teljes megjelenésnek! A francia nyakkendő mindig előre meg van kötve, nyakrésze igény szerint állítható a nyak bőségéhez, leginkább szmoking nyakú inggel hordják. Többféle csomó típus létezik: nagy csomó, hajtogatott csomó, sőt az extravaganciát kedvelőknek díszgombbal díszített is.

Csokornyakkendő

Ezt a különleges nyakkendő típust, mely reneszánszát éli, elsősorban szmoking vagy frakk mellé szokták párosítani. Divatos mostanában akár zakó-farmer kombinációval is hordani. Azonban ha Önnek nagyon tetszik a csokornyakkendő, akkor semmi sem akadályozza meg abban, hogy ezt a kiegészítőt válassza alkalmi öltözetéhez vagy netalántán esküvői öltönyéhez. Anyag, minta és szín tekintetében a csokornyakkendő esetén is rengeteg a lehetőség, csak legyünk bátrak viselni egy-egy különleges darabot alkalomadtán! Csokornyakkendőt általában wing, azaz szétálló nyakú ing esetén hordanak, legyen szó férfi szmokingról, vagy esküvői öltönyről.

Mikor éri az alja megfelelően a derékot egy klasszikus nyakkendő esetében?
Válasz: Az alja derékmagasságban érheti az övcsat közepéig.

Milyen nyakú inghez illik a legjobban a francia nyakkendő?
Válasz: A francia nyakkendő leginkább szmoking nyakú inggel hordható.

Milyen öltözékhez illik leginkább a csokornyakkendő?
Válasz: A csokornyakkendő elsősorban szmoking vagy frakk mellé szokták párosítani, de divatos mostanában akár zakó-farmer kombinációval is hordani.

Ha kedvet kapott egy pár különleges nyakkendő beszerzéséhez, akkor jelentkezzen be a Fővárosi Öltönyházba!