MIT VISEL 2022-BEN EGY ÜZLETEMBER? MELYEK AZOK A SZÍNEK ÉS ANYAGOK, AMELYEK EMELIK EGY KÖZÉP- VAGY FELSŐVEZETŐ, VÁLLALATIRÁNYÍTÓ KÜLLEMÉT?
Napjaink formái még mindig inkább a letisztult, könnyű vonalvezetésű szabások, a szűkebb kar és comb. Leginkább a klasszikus egysoros zakó megoldás, 2 gombbal. A zakó háta a vállaktól egészen derékig meneteles szűkítést kap, majd csípőrészen picit kiengedve egy lezserebb, „szoknyás” hatással válik a viselő daliásabbá.

Anyagokat tekintve alkattól függetlenül -mivel sokat van használva az öltöny- így a könnyedebb, szellőző, ám jó tartással rendelkező anyagok a jobban kedveltek. 90-95% jól lélegző gyapjú, néhány százalék lycrával keverve. Nyáron egy könnyed rendezvényre a lentartalmú zakók, félig bélelt kivitelben nyújtanak tökéletes megoldást divat szempontból.

Szintén nagyon kényelmes viselet egész évben a selyem, tehát a selymet tartalmazó nyersanyagok.

A külföldi trendeket is követő úriemberek nagy előszeretettel viselnek répa fazonú, jól leszűkített nadrágot, a szára alján 3-4 cm-es hajtókával. Ezek gyakran magasított derekú nadrágok, vastagabb derékpánttal, csattal ellátva.

Színek tekintetében a kék sosem megy ki a divatból. A „navy blue” névre hallgató éjkék szín mindig is népszerű marad, még farmernadrág társaságában is. Azonban egyre inkább az látszik, hogy sokan egyedi módon szeretnének felöltözni, így sokak ruhatárában helyet kapott a középkék szín, keverve egy kis szürkével. Akik a még modernebb kategóriába tartoznak, azok apró kockás, csíkos, vagy asszimetrikusan mintázott anyagból készülő öltönybe bújnak. A még extrémebben öltözni akaró pedig barna, bézs, zöld vagy bordó színt választanak.

Aki sok megbeszélésen ül akár órákat, nagyon preferálja a 3 részes öltönyöket. De van olyan is, aki a zakót már el-elhagyja, és azt kiváltja mellénnyel. Mellény; gallérral, kétsoros verzióban, egy különleges selyemberakással.

Kevesek, de egyre többen bele mernek bújni egy-egy kétsoros gombolású zakóba, arany- vagy ezüst gombokkal.

Egy sikeres üzletember mögött mindig áll legalább egy erős nő. Tapasztalatunk, hogy ők fokozottan figyelnek kedvesük öltözékére, egészen az apró részletekig. Legyen szó a zakó béléséről, a gombok és gomblyukak színéről, a lószőr megválasztásáról vagy a zseb- és fazonkidolgozásról.