A férfiak általában – a hölgyekkel ellentétben – nem repesnek az örömtől, ha tükörbe pillantva vékony önmagukat látják. Vannak azonban olyan ruhadarabok, amelyek kifejezetten csak neki állnak jól…

„Túlméretezett” kabátok, dzsekik

Egy remekbe szabott, érdekes design elemekkel ellátott nagyméretű zakó senkinek sem áll jobban, mint egy igazán vékony férfinak. Nem csak egyedi, hanem még a vállai szélességét is növeli egy válltöméssel ellátott darab. Alacsonyabb termet esetén derékban karcsúsított fazont érdemes választani, míg ha ön magasabb, akkor a bővebb fazon az ideális választás.

Bő szabású felsők

Óriási tévedés, hogy a bő szabás a teltebb alkatú emberek viselete: legjobban annak áll, aki egy vékony testformát tud párosítani hozzá. A laza felsők közül bármit választhat, ami a csípő vonal alatt végződik. Ez a hossz ugyanis szélesíti az előbb említett tájékot, amit nyugodtan megengedhet magának.

Csíkok

Amíg a zömökebb férfiak első számú segítői a hosszanti csíkok, addig a vékony férfiaknak a vízszintes vonalak állnak a legjobban. Ezek a csíkok optikailag szélesítik a felső testet és ha megfelelő hosszban végződnek – pont a csípő vonala, vagy annál lejjebb – akkor az alsó testfelet is.

Rétegezett öltözködés

Ha szeret rétegesen öltözködni, jó ötlet lehet nyár este egy pólóra felkapott laza hatású ing, amit hosszú farmerrel, vagy akár térd közepéig érő nadrággal párosítat.