Az esküvői megjelenést nagyban befolyásolja az öltöny mellett az ing helyes megválasztása is!

Ing színe, mintázata&fazonja

Az egyik legfontosabb szempont a megfelelő színű esküvői ing megtalálása. Aranyszabály, hogy a vőlegény ingje színben harmonizáljon a menyasszony ruhájával, mely napjainkban már nem csak hófehér vagy ekrü lehet. A színhamróniától enm érdemes eltérni, hiszen ez is az ifjú pár összetartozását szimbolizálja.

Az ing mintázatát illetően ne legyen túl harsány, egy esküvőhöz a diszkrét minták illenek. Legideálisabb egyszínűt választani, vagy ha még különlegessebbé szeretné varázsolni megjelenését, akkor olyan inget válasszon, amelynek mintázata harmonizál az öltöny mintájával. Az anyagában mintás azt jelenti, hogy az öltöny mintái megegyező színűek az öltönnyel, vagyis nem ütnek el tőle.

Fazont tekintve alapvető szabály, hogy az esküvői öltönnyel megegyező fazonú inget válasszunk! Tehát karcsúsított öltöny alá mindenképpen slim fit (azaz karcsúsított) inget viseljen, így elkerülhető, hogy begyűrődjön a bő szabású ing a zakó alá. Ügyeljen az ing megfelelő hosszára – nehogy mozgás közben kihúzódjon a nadrágból -, illetve tartsuk szem előtt, hogy az ingujj elég hosszú legyen ahhoz, hogy körülbelül másfél centi kilátszódjon a zakó ujja alól.

Öltönyhöz minden esetben hosszú ujjú inget viseljünk!

Tipp: Jó, ha tudja, hogy manapság nem feltélenül kell bajlódni az ing vasalásával, ugyanis a legszínvonalasabb ingek anyaga vasalásmentes vagy vasaláskönnyített alapanyagból készül. Ezek a speciális anyagú ingek szinte alig gyűrődnek, így akár még az esküvő végén is tükörsima inggel büszkélkedhetünk.