Évek óta egyre több ifjú pár dönt vintage stílusú esküvő rendezése mellett. És hogy ez mit is jelent az esküvő tekintetében? Most mindent megtudhat arról, milyen egy vintage esküvői szett!

A vintage stílus az 1920-as évek Amerikáját idézi. A ruhák réginek tűnnek, az öltönyöket a világos szín – főleg a pasztell -, illetve a kockás minta jellemzi. Hódítanak a mellények, a csokornyakkendők, a kalapok, a konyak bőr cipők és a hozzáillő hózentrágerek.

Amennyiben a vőlegény szívesen visel kockás vagy apró mintás esküvői öltönyt, annál jobb és látványosabb a vintage hatás! Ha az esküvői öltöny kockás, akkor a kiegészítőket érdemes egyszínűben választani.

Ha a vőlegény inkább sötétebb anyagú, klasszikusabb esküvői öltönyt szeretne, akkor a kiegészítők lehetnek vintage stílusúak vagy akár mintásak.

Az esküvői öltöny kiegészítői a mellény, a nyakkendő és a díszzsebkendő. Ebben a korszakban az urak nyakkendő helyett csokornyakkendőt viseltek. Szintén nagyon divatos volt az esküvői öltönyhöz hózentrágert viselni. Nem csak a vőlegény esküvői öltönyét, de a vőlegényt kísérő férfiak öltözetét is feldobja egy kockás csokornyakkendő.