A vőlegényt megilleti az egyedi öltözék élete egyik legfontosabb napján. A vőlegény mellény szett utánozhatatlan egyediséget csempész a megjelenésébe, és garantáltan megkoronázza az esküvői ruházatot.

Milyen a jó vőlegény mellény?

Elsősorban se nem túl rövid, se nem túl hosszú, vagyis elől, az öv és a mellény között ne látszódjon ki az ing. Hátul, illetve oldalt így is fog látszódni az ing a mellény szabása miatt, éppen ezért nagyon fontos, hogy az ing se legyen túl bő. Egy színvonalas mellény mintázata letisztult és modern, anyaga lágy selyemfényű. Ügyeljünk rá, hogy a mellény vállvonala tökéletesen kövesse a felsőtestet, illetve itt is vegyük figyelembe, amit az öltönyöknél: az alsó gombot ne gomboljuk be! Ha igazán exkluzív, elegáns esküvőt tervezünk, akkor a frakk, fehér ing, mellény és a csokornyakkendő kötelező elem.

Idén továbbra is népszerű a tematikus esküvői trend: a vintage stílus továbbra is élen jár, amelynek hangulata szintén megengedi, hogy a vőlegény zakó nélkül, stílusos mellényben lépjen az oltár elé, amelynek színe vagy mintája tükrözi viselőjének egyéniségét, és illik a menyasszonyi ruha színvilágához is.

Miből áll a vőlegény mellény szett?

A szett mellényből, francia nyakkendőből és dísz zsebkendőből áll. Ennek a három elemnek színben meg kell egyeznie, különben előnytelen lesz a megjelenés. Mindemellett kivágása tökéletesen passzol a zakóhoz, nem záródik magasan, ezáltal nem rejti el a hozzá passzoló francia nyakkendőt. A nyári esküvők rekkenő hőségében a vőlegény alig várja, hogy megszabaduljon a zakójától és fellélegezzen néhány percre. Ekkor szintén praktikus viselet a mellény szett, hiszen zakó nélkül is egyedülálló megjelenést kölcsönöz a vőlegénynek.

Tipp: legalább az ing vagy a mellény szett harmonizáljon színben a menyasszony ruhájával.